Paul Mas Vignes de Nicole Chardonnay / Viognier

Paul Mas Vignes de Nicole Chardonnay / Viognier

Druivenrassen/Vinificatie
De druiven komen van 16 en 18 jaar oude wijnstokken op klei en kalkhoudende bodem. Het is een blend van Chardonnay en Viognier druiven. De fermentatie duurt een maand onder een gecontroleerde temperatuur (15°C-17°C). Vanaf de tweede week van de fermentatie gaat de Chardonnay in nieuwe eiken vaten, waar hij het gistingsproces afrondt. 50% in Frans eiken en 50% in Amerikaans eiken. De Viognier veroudert alleen in RVS tanks, dus ondergaat geen houtrijping.

Proefnotitie
Helder goudgeel met een strogele gloed. Zeer elegante neus van peer, tropisch fruit, perzik en citrus met een hint van vanille en toast. Fris en zacht van smaak met een lange, fruitige afdronk.
Wijn/Spijs
Deze wijn is heerlijk bij schaaldieren, visgerechten, witvlees, blauwe kazen, taartjes en fruit desserts.
Specificaties
  • Land
    Frankrijk
    Frankrijk
  • Gebied
    Zuid-Frankrijk
  • Deelgebied
    Pays d'Oc
  • Kleur
    Wit
  • Alcohol
    13.5
  • Volume
    0.75
  • Allergenen ei
    Nee
  • Allergenen melk
    Nee
  • Allergenen sulfieten
    Ja
  • Biologisch
    Nee
  • Type sluiting
    Kurk
  • Verpakking hoeveelheid
    6