Gestoofde kalfswang in rode wijn

Wijn: Biscardo, Neropasso

Voor 4 personen

Benodigdheden

4 kalfswangen
300 gr soepgroente
2 blaadjes laurier
2 takjes rozemarijn
3 takjes tijm
1 flinke ui
50 gr roomboter
peper en zout
1/2 fles rode wijn
1 pot/pakje tomatenpulp
100 gr bloem

Bereiding

Controleer de kalfswangen op ongerechtigheden. Bestrooi ze met peper en zout en haal ze door de bloem. Braad de wangen aan in roomboter op heet vuur en voeg als ze bruin worden de ui en de kruiden toe. Bak even aan en voeg dan de soepgroente toe en daarna de tomatenpulp toe. Roer door en blus af met de rode wijn. Laat nu voor minimaal 4 uur rustig pruttelen, net aan koken. Keer de wangen af en toe om.

Als ze mooi gaar zijn, halen we de wangen voorzichtig uit het vocht. Haal ook de tijm, rozemarijn en laurier eruit. Blend met een staafmixer het vocht met de groente door elkaar. Zeef het eventueel als je een mooie gladde jus wil.

Serveer met bijvoorbeeld, spruitjes, rode kool en aardappelpuree. Ook heerlijk met basmatirijst!

De Neropasso op 16 graden is hier een hele mooie begeleider!

Prosit!

Ab Tamis, chef kok van de Wijnproevers.

Afdrukbare PDF