Bloemkoolsoep, gepofte tomaat, uitgebakken spek, roodbaarsfilet

Wijn: Paul Mas, L’Artisan, Le Chardonnay Pays d’Oc, Frankrijk, 2021

Recept voor 4 personen

Benodigdheden

Voor de bloemkoolsoep:

  • 1 middelgrote bloemkool
  • 1 liter kippenbouillon
  • nootmuskaat
  • peper en zout
  • scheutje room
  • 2 el crème fraîche

Voor de tomaten:

  • 4 tomaten of 8 trostomaatjes
  • 1 sjalot
  • 2 el peterselie
  • peper en zout
  • olijfolie

Voor de roodbaarsfilet:

  • 2 roodbaarsfilets
  • peper en zout
  • olijfolie

Bereiding

Voor de bloemkoolsoep:

Snijd de bloemkool in roosjes en kook in de bouillon gaar. Mix in een blender tot een gladde massa en voeg wat room en crème fraîche toe. Mix nog even door en zeef de soep. Breng dan op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

Voor de tomaten:

Zet de oven op 125 graden, hete lucht. Snijd de
tomaten doormidden, de grote in vieren. Snijd een sjalot en de peterselie ragfijn. Meng de sjalot, peterselie, peper en zout door elkaar. Schep de tomatenpartjes erdoor. Leg op een bakplaat met bakpapier en zet in
de oven voor ongeveer 45 minuten. Houd in de gaten.

Voor de roodbaarsfilet:

Bestrooi de filets een uur voor de bereiding met peper en zout. Leg afgedekt weg. Besmeer vlak voor de presentatie de filets met olijfolie en grill in een droge hete pan.

Garneer af met bieslook.

Heerlijk, een glas Paul Mas Le Chardonnay erbij op 10 graden Celsius!

Eet smakelijk en prosit!
Ab Tamis, chef kok van De wijnproevers.

Afdrukbare PDF