Skip to main content
Calalenta Pecorino Terre di Chieti Bianco

Calalenta Pecorino Terre di Chieti Bianco

In het gebied van Ortona, Abruzzo, is een wijngaard met Pecorino een vrij zeldzame verschijning, met slechts ongeveer 300 hectare beplant in de regio's Abruzzo en Le Marche. De naam ‘Pecorino’ is afgeleid van het feit dat traditioneel werd aangenomen dat een tros Pecorino-druiven dezelfde vorm had als een schaapskop. De wijngaarden liggen rond de stad Ortona, aan de Adriatische kust in de regio Abruzzo. Op het westen en zuidwesten zijn wijnstokken geplant op kalkhoudende kleigronden en geleid langs een pergola. Na de oogst worden de druiven gekneusd en ontdaan van stelen en geperst. Het afkoelen gebeurt in enkele seconden tot -1°C in een inerte atmosfeer. Daarna vindt statische klaring van de most plaats en fermentatie bij 12°C om zoveel mogelijk aroma's te extraheren. 80% van het sap wordt gefermenteerd in roestvrijstalen tanks, de andere 20% in eiken vaten van 40 hl. 

Proefnotitie
Strogele kleur met groenige highlights. Aroma's van wit vruchtvlees, vooral peren, en balsamico-tonen die de goede kwaliteit van het hout onthullen.

Wijn en spijs
Perfect bij kreeft, gebonden soepen en gerookte vis en geroosterde kip.

Specificaties
  • Land
    Italië
    Italië
  • Gebied
    Abruzzo
  • Kleur
    Wit
  • Alcohol
    12.5
  • Volume
    0.75
  • Vintage
    2023
  • Allergenen ei
    Nee
  • Allergenen melk
    Nee
  • Allergenen sulfieten
    Ja
  • Biologisch
    Nee
  • Type sluiting
    Vinolok
  • Verpakking hoeveelheid
    6