Webshop

Wijnhuis Groesbeek is gevestigd in het Nederlands Wijnbouwcentrum, een uitgebreid aanbod aan Nederlandse wijnen kan dus niet ontbreken! In deze webshop vindt u het assortiment aan Nederlandse wijnen dat wij voor u hebben samengesteld.

Onze algemene webshop met het internationaal assortiment is momenteel onder constructie. Daarvoor nodigen we u uit om toch even langs te komen in de winkel!

 Nederlandse wijnen

Wijnhoeve de Colonjes (Gelderland)

Wijnhoeve de Colonjes is een biologische wijngaard  en één van de toonaangevende producenten van Nederlandse wijnen.  De wijngaarden zijn gelegen op de mooie zuidhellingen van het wijndorp Groesbeek.  Op 13 hectare lössbodem, verdeeld over  de Colonjes (1,5 ha), de Knapheideweg (3,5 ha) en ’t Hof (8 ha) zijn tien verschillende nieuwe druivenrassen aangeplant, waarvan witte wijn, rosé, mousserende wijnen  en rode wijn in eigen beheer wordt  gemaakt.  Deze wijnen zijn als gevolg van de bodemgesteldheid vol van smaak en mineraalrijk!

Holdeurn (Gelderland)

Sinds 2006 heeft vakantie en landbouwboerderij de Holdeurn tevens 2000 wijnstokken aangeplant in de heuvels van Berg en Dal. Hierin vinden we vandaag de dag Cabernet Blanc en Pinotin.

Wijngaard de Plack (Gelderland)

Wijngaard de Plack is een gemengd bedrijf, waarvan de landerijen al sinds 1854 in de familie zijn. In 2006 plantten zij hun eerste druivenstokken. Inmiddels beslaat de wijngaard1,5 hectare, beplant met Regent, Cabernet Colonjes, Cabernet Noir, Cabernet Blanc en Johanniter.

Wijngaard Klein Amerika (Gelderland)

Op het landgoed van de familie Beijer werden in 2006 de eerste wijnstokken aangeplant. Inmiddels is de wijngaard van Klein Amerika uitgegroeid tot 4000 stokken Regent Cabernet Colonjes en Cabernet Blanc.

Wijngaard van Ditshuizen (Gelderland)

Al meer dan 40 jaar verbouwt familie van Ditshuizen biologische groenten en fruit. Sinds 2005 verbouwen zij ook druiven. In de wijngaard staan Johanitter, Souvignier Gris, Cabernet Blanc, Pinotin en Cabertin aangeplant. Waar zij 100% biologische wijn van maken.

Betuws Wijndomein (Gelderland)

Centraal gelegen in het mooie Betuwse landschap, te midden van Oranjestad Buren, Glasstad Leerdam en Fruitig Geldermalsen, vindt u de wijngaarden van het Betuws Wijndomein. Sinds 2004 werkt het Betuws Wijndomein ambachtelijk en duurzaam, met respect voor mens en dier. Met behulp van speciale druivenrassen worden kwalitatief hoogwaardige wijnen voortgebracht. Reeds vanaf het begin heeft het Betuws Wijndomein zowel nationaal als ook internationaal op diverse concoursen medailles weten te behalen. Het Betuws Wijndomein is, met haar 6 hectare (ruim 16.500 stokken), een van de grotere wijngaarden van Nederland.

Wijngaard de Daalgaard (Noord Brabant)

Dit is één van de oudere wijngaarden in Nederland. De wijngaard is 1 ha groot en is aangelegd in 1991. Men verbouwd voornamelijk klassieke witte druivenrassen als Riesling en Gewürztraminer, alsmede enkele hybride soorten zoals Bacchus, Schönburger en Johanniter. De vinificatie vindt volledig in eigen beheer plaats volgens moderne wijnbouwtechnieken.

Wijnhoeve de Kleine Schorre (Zeeland)

In 2001 zag Wijnhoeve De Kleine Schorre het Zeeuwse licht. De keuze van de druivenrassen is gebaseerd op een aantal criteria. Een daarvan is dat de wijnen naadloos aan moeten sluiten op het goede dat Zeeland al sinds jaar en dag te bieden heeft, namelijk de Zeeuwse Zilte Zaligheden.

Wijnerij de Belaeving (Limburg)

In het voorjaar van 2015 is men gestart met het planten van wijnstokken in de kas. Dit was de aanzet voor het maken van eigen smaakvolle wijnen. In september 2016 zijn de eerste wijndruiven geoogst. Klassieke rassen zijn de basis. Deze kwaliteitswijnen zijn onder de noemer ‘Belvinage’ in de markt gezet en vanaf juni 2017 verkrijgbaar.

De Apostelhoeve (Limburg)

Al 47 jaar wordt er wijn gemaakt bij de Apostelhoeve in Maatricht. Onder leiding van Mathieu Hulst worden passie en liefde ingezet om kwaliteitswijnen voor de liefhebber te produceren, passend bij het terroir.