Webshop

Wijnhuis Groesbeek is gevestigd in het Nederlands Wijnbouwcentrum, een uitgebreid aanbod aan Nederlandse wijnen kan dus niet ontbreken! In deze webshop vindt u het assortiment aan Nederlandse wijnen dat wij voor u hebben samengesteld.

Hiernaast kunt u doorklikken naar onze algemene webshop voor ons assortiment aan internationale wijnen.

 Nederlandse wijnen

Wijnhoeve de Colonjes (Gelderland)

Wijnhoeve de Colonjes is een biologische wijngaard  en één van de toonaangevende producenten van Nederlandse wijnen.  De wijngaarden zijn gelegen op de mooie zuidhellingen van het wijndorp Groesbeek.  Op 13 hectare lössbodem, verdeeld over  de Colonjes (1,5 ha), de Knapheideweg (3,5 ha) en ’t Hof (8 ha) zijn tien verschillende nieuwe druivenrassen aangeplant, waarvan witte wijn, rosé, mousserende wijnen  en rode wijn in eigen beheer wordt  gemaakt.  Deze wijnen zijn als gevolg van de bodemgesteldheid vol van smaak en mineraalrijk!

Holdeurn (Gelderland)

Sinds 2006 heeft vakantie en landbouwboerderij de Holdeurn tevens 2000 wijnstokken aangeplant in de heuvels van Berg en Dal. Hierin vinden we vandaag de dag Cabernet Blanc en Pinotin.

Wijngaard de Plack (Gelderland)

Wijngaard de Plack is een gemengd bedrijf, waarvan de landerijen al sinds 1854 in de familie zijn. In 2006 plantten zij hun eerste druivenstokken. Inmiddels beslaat de wijngaard1,5 hectare, beplant met Regent, Cabernet Colonjes, Cabernet Noir, Cabernet Blanc en Johanniter.

Wijngaard Klein Amerika (Gelderland)

Op het landgoed van de familie Beijer werden in 2006 de eerste wijnstokken aangeplant. Inmiddels is de wijngaard van Klein Amerika uitgegroeid tot 4000 stokken Regent Cabernet Colonjes en Cabernet Blanc.

Wijngaard van Ditshuizen (Gelderland)

Al meer dan 40 jaar verbouwt familie van Ditshuizen biologische groenten en fruit. Sinds 2005 verbouwen zij ook druiven. In de wijngaard staan Johanitter, Souvignier Gris, Cabernet Blanc, Pinotin en Cabertin aangeplant. Waar zij 100% biologische wijn van maken.

Wijnhoeve de Heikant (Gelderland)

In het voorjaar van 2006 zijn ruim 4000 wijnstokken, verdeeld over 1,5 hectare handmatig aangeplant. Men verbouwd Regent, Sauvignon Gris en Johanniter. De witte wijnen worden afgestemd op het andere hoofdproduct van het land: asperges.

Betuws Wijndomein (Gelderland)

Centraal gelegen in het mooie Betuwse landschap, te midden van Oranjestad Buren, Glasstad Leerdam en Fruitig Geldermalsen, vindt u de wijngaarden van het Betuws Wijndomein. Sinds 2004 werkt het Betuws Wijndomein ambachtelijk en duurzaam, met respect voor mens en dier. Met behulp van speciale druivenrassen worden kwalitatief hoogwaardige wijnen voortgebracht. Reeds vanaf het begin heeft het Betuws Wijndomein zowel nationaal als ook internationaal op diverse concoursen medailles weten te behalen. Het Betuws Wijndomein is, met haar 6 hectare (ruim 16.500 stokken), een van de grotere wijngaarden van Nederland.

Wijnboerderij ’t Heekenbroek (Gelderland)

Wijnboerderij ’t Heekenbroek is een Nederlands wijndomein gevestigd in de Achterhoek (Gelderland). De wijngaard ligt tegen de bosrand van Landgoed De Ulenpas. Op 12 mei 2006 zijn de eerste druivenstokken geplant, inmiddels is de wijngaard uitgegroeid tot 2 ha.

Wijngaard Hesselink (Gelderland)

Wijngaard Hesselink is een fraaie wijngaard verscholen in het groen van Winterswijk. Voorheen was Gehard Ensing lid van de Achterhoekse Wijnmakers, sinds 2013 maakt hij zijn wijnen zelfstandig.

Wijngaard de Frysling (Friesland)

De Frysling is de noordelijkste wijngaard van Nederland, gelegen net buiten het dorp Twijzel, in de Friese gemeente Achtkarspelen. Hier, op de 53ste breedtegraad, is sinds 2009 een weelderige wijngaard ontstaan waar met veel passie en reële ondernemerszin wijn wordt gemaakt.

Domein de Linie (Noord-Brabant)

Marius van Stokkum is een pionier in de wijnbouw. De oudste wijnboer van Nederland maakt sinds 1977 een Nederlandse wijn in een wijngaard in Made (gemeente Drimmelen) in Noord-Brabant; grenzend aan het waterrijke natuurpark De Biesbosch. Er wordt alleen van klassieke oude druivenrassen op duurzame wijze wijn gemaakt.

Wijngaard de Daalgaard (Noord Brabant)

Dit is één van de oudere wijngaarden in Nederland. De wijngaard is 1 ha groot en is aangelegd in 1991. Men verbouwd voornamelijk klassieke witte druivenrassen als Riesling en Gewürztraminer, alsmede enkele hybride soorten zoals Bacchus, Schönburger en Johanniter. De vinificatie vindt volledig in eigen beheer plaats volgens moderne wijnbouwtechnieken.

Wijnhoeve de Kleine Schorre (Zeeland)

In 2001 zag Wijnhoeve De Kleine Schorre het Zeeuwse licht. De keuze van de druivenrassen is gebaseerd op een aantal criteria. Een daarvan is dat de wijnen naadloos aan moeten sluiten op het goede dat Zeeland al sinds jaar en dag te bieden heeft, namelijk de Zeeuwse Zilte Zaligheden.

Domein de Wijngaardsberg (Limburg)

Gelegen in het Zuid-Limburgse Ulenstraten, waar men zich eenvoudig in het buitenland waant. Een kleine wijngaard waar Jules Nijst met familie en vrienden de kwaliteit zeer hoog in het vaandel heeft staan.

Wijnerij de Belaeving (Limburg)

In het voorjaar van 2015 is men gestart met het planten van wijnstokken in de kas. Dit was de aanzet voor het maken van eigen smaakvolle wijnen. In september 2016 zijn de eerste wijndruiven geoogst. Klassieke rassen zijn de basis. Deze kwaliteitswijnen zijn onder de noemer ‘Belvinage’ in de markt gezet en vanaf juni 2017 verkrijgbaar.

De Apostelhoeve (Limburg)

Al 47 jaar wordt er wijn gemaakt bij de Apostelhoeve in Maatricht. Onder leiding van Mathieu Hulst worden passie en liefde ingezet om kwaliteitswijnen voor de liefhebber te produceren, passend bij het terroir.

Wijngoed Thorn (Limburg)

Wijngoed Thorn is gelegen Thorn, Limburg. Moderne technieken en de hoogste kwaliteitseisen in combinatie met toewijding en passie staan garant voor karaktervolle Maaslandse wijnen.

Hoeve Nekum (Limburg)

Vlakbij Maastricht, ligt het monumentale wijngoed Hoeve Nekum. Deze hoeve wordt sinds 1934 bewoond door de familie Bollen. Sinds 1988 staan er wijnstokken op de landerijen van Hoeve Nekum. Van de geoogste druiven worden met de modernste techniek witte en rode wijnen gemaakt.